GEZE GEZE SANAL MÜZE

Öğrencilerimizin ; geçmişini öğrenip tüm insanlığa saygı duyması, edindiği tecrübelerle geleceğine sahip çıkması,okul dışı öğrenme ortamları ve alan gezileri ile gelişimlerine destek olunması (OÖEP,2012) amacıyla, salgın dönemine uygun olarak çevrimiçi veya sınıf ortamında sanal müze ziyaretleri gerçekleştirilecektir.

11.03.2021 672

Projeyi okulumuz okul öncesi öğretmenleri Hatice BİLGİÇ ve Yasemin AKDAĞ yürütmektedir.

Projemizle birlikte çocuklarımızda;-Ülkemizde yer alan farklı müzelerle ilgili bilgi vermek çocukların salgın döneminde de sanal tur ve web2 araçlarıyla gelişimlerine olanak sağlamak.-Türk toplumu ve farklı toplumlara yönelik hoşgörü kazandırmak, tarihi eserleri koruma yönünde farkındalık oluşturmak.-Sanal müzelerle çocuklarda merak duygusunu artırmak,bu duygu ile bilimsel düşünme becerilerinin temelini atmak.-Keşfetme,bilgi toplama,sınıflama,ayırt etme,karşılaştırma,kaydetme,düzenleme ve sunma becerilerini geliştirmek.-Müze etkinliklerinde çocuğun gruba ait olma ve işbirliği kazanımlarını elde etmesine fırsat vermek.- Hedef kitlenin kendini ifade ederek özgüvenini gelişmesini sağlamak.-Eser incelemeleri ve eserlerin okulda farklı materyallerle taklit edilmesiyle çocukların süs ve süsleme becerileri ile estetik duygularını geliştirmek.-Oyun yoluyla yaratıcılıklarını geliştirmek amaçlanmaktadır.

Proje Tanıtım Videomuza ulaşmak için tıklayınız.

Proje Şarkısına ulaşmak için tıklayınız.

Proje Afişimiz ve Logomuz

11-03-202111-03-2021

Atölye Afişi-Öğrenci Tanışma Webinarı- Kil Seramik Atölyesi

21-03-202121-03-202121-03-2021

Öğretmen Eğitim Afişi - CodeWeek Afişi

09-04-202109-04-2021

Proje öğrencileri hazin avında videoları izlemek için üzerine tıklayınız.

Hazie Avı 1 (Yasemin AKDAĞ)

Hazine Avı 2 (Hatice BİLGİÇ)

Proje Padlet Sayfamıza ulaşmak için tıklayınız.(Hatice BİLGİÇ)

Ankara Mem ve Rahmi Koç Müzesi'nin ortaklaşa düzenlediği "Müze ve Okul" adlı programda Projemizi anlattık. Videoyu izlemel için tıklayınız.

Müzeler Haftasında Ankara Rahmi M. Koç Müzesindeyiz.

Ankara Rahmi M. Koç Müzesi videosunu izlemek için tıklayınız.

23-05-2021

Basında çıkan haberlerimizi okumak için aşağıdaki linkleri tıklayınız.

Haber 1 için tıklayınız.

Haber 2 için tıklayınız.