ÖĞRETMENİMİN ÇANTASI

ÖĞRETMENİMİN ÇANTASI

  Projemiz, gerçek nesneler ile çıkılan serüvenli bir yoldur. Süreç içerisinde tema ve etkinliklere konu edilen seçilmiş nesneler ile öğrencilerin bilgi ve deneyime keyifli yollardan ulaşmalarına ve yaşamsal becerilerini geliştirmelerine imkan sağlanacaktır.

10.12.2021 1586

 

Projemizde, çok yönlü düşünme fırsatı bulunacak, kapsamlı günlük akış içerisinde etkili sunumlarla kalıcı öğrenmelere meydan açılacak, öğrencilerimizin tüketim toplumundan çıkıp üretici birey olmaları doğrultusunda çalışılacaktır. Montessori, Regio Emilia gibi pedagojiye gönül vermiş yaklaşımlardan ilham alınarak; çocuğun gelişiminde endüstriyel materyallerin kullanımını azaltıp gerçek nesnelerle günlük yaşamı düzenleme, temel becerileri edinme ve doğal materyallerle hayatı yorumlama amacı güdülmektedir.   Eğitimde adı yeni yeni anılan nesne temelli öğrenme yaklaşımının okul öncesi eğitimde uygulanabilirliğini, erken çocukluktan itibaren nesne ile öğrenme felsefesini öğretmen ve öğrencilerimizle buluşturmak asıl gayemizdir.   HEDEFLER   Nesneden yola çıkarak dünyaya dair bir bakış açısı geliştirebilmek, Okul öncesi eğitim müfredatının nesne ile ilgili kazanımlarınız edindirmek, Yaratıcı düşünceyi,problem çözme ve günlük yaşam becerilerini geliştirmek, Stem ve matematikte yetkinlik kazandırmak, Duyuları farkındalık ile kullandırmak, Odaklanma yetilerini ve dikkat sürelerini geliştirmek, Nesnenin işlevi, niteliği, niceliği üzerinde konuşma fırsatı  vererek çocukların merakı ve yaratıcılık duygularını desteklemek.

  Projenin Tanıtım Videosu: https://youtu.be/0poHNz1KbSM    

Projenin ilk öğretmen Eğitimi

20-01-2022

 

 Ögretmenimin Çantası eTwinning projemizin ilk ögretmen eğitimi "Nesne Temelli Ögrenme"nin Türkiyedeki temsilcisi Özlem Öznur GÖKBULUT hocamızdan.






Nesne Temelli Öğrenme Eğitimi

20-01-2022

 

 Katılımcıların keyifli ve verimli bir eğitimle bir araya geldiği eğitim akşamımız çok güzel geçti.

 






Yaratıcı Dramada Gerçek Nesneler Eğitimi

20-01-2022

 

Ögretmenimin Çantası eTwinning projemizden çok keyifli geçeceğine inandığımız bir etkinlik daha.. Çarşamba akşamı drama eğitmeni Hakan YÜZGEÇ ile (zoom üzerinden) öğretmen eğitiminde olacağız. Ögrenme ve yenilenme fırsatı arayan tüm meslektaşlarımızı bekleriz. İletişim için @ögretmeniminçantası instagram hesabımıza mesaj ile ulaşabilirsiniz.  






Oyun Bizi Çağırıyor Etkinliği

20-01-2022


 Tatile güle oynaya girmek isteyen Öğretmenimin Çantası Projesi Öğrencileri,  Rekreasyon Uzmanı/ Beden Eğitimi Öğretmeni/ Eğitsel Oyunlar Akademisinin kurucusu RESUL AYDOĞAN ile zoom üzerinden buluşuyor. Çünkü "OYUN BİZİ ÇAĞIRIYOR!"  





 

Güvenli İnternet Günü

Öğretmenimin Çantası Projesinin öğrencileri Toontastic 3D uygulaması ile eGüvenlik günü için ortak çalışmalarını hazırladılar. Kendi çizimleri ile oluşturdukları karakterleri   konuşturarak sanal ortamda dikkat edilmesi gereken eGüvenlik kurallarına dikkat çektiler.  

Güvenli İnternet Video Linki:https://youtu.be/_O_5NiderFs

 

Okul Öncesi Eğitimde Yaratıcı Düşünme Ve Scamper

19-03-2022Derslerimizde Yaratıcı Düşünme Yeteneğini yeterince destekliyor muyuz?   * SCAMPER aslında nedir, ne değildir?     Cevaplarımızı bu akşam , değerli hocamız Dr. Hilal İlknur TUNÇELİ ile yapacağımız "Okul Öncesi Eğitimde Yaratıcı Düşünme Ve SCAMPER " adlı söyleşimizde arayacağız. 

 01-04-2022ÖĞRETMENİMİN ÇANTASI projemizin organizasyonuyla velilerimiz değerli hocamız Dr. Nilay ÖLEKLİ SÖNMEZ ile buluşuyor.  01.04.2022  Saat: 20.00 'de *evdeki hazine* lerimizi keşfetmeye ailelerimizi davet ediyoruz. (Etkinliğimiz ZOOM uygulaması ile gerçekleştirilecektir.) 

 

GEZE GEZE SANAL MÜZE etwinning projemiz    Uluslararası Projeden Uygulamaya Eğitim Sempozyumunda sunuldu. UPUES 2022'de ilgiyle dinlenen projemize gelen güzel yorumlarla  çalışmalarımızla tekrar gurur duyduk.

https://youtu.be/-21yun5uUII

 

Öğretmenin Çantası bir çok projeye imza attı

https://www.pusulahaber.com.tr/ogretmenimin-cantasi-bir-cok-projeye-imza-atti-1623935h.htm

https://anadoludabugun.com.tr/egitim/ogretmenimin-cantasi-projesi-konyada-basladi-163860h

29-04-2022              Öğretmenin Çantası Projesi Hoşgeldin Bahar ve Uçurtma Şenliği Etkinliği yaptı.

 

 

29-04-202229-04-2022 Etkinlik Videosu:  https://youtu.be/LD23eb9xZNQ